Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

Matkasuunnitelmat vuodelle 2022 – unelmien reissuja ja hulluja haksahduksia

3 Comments

Pitkän tähtäimen matkasuunnitelmia ei ole pariin viimeiseen vuoteen tullutkaan tehtyä, sattuneesta syystä. Viimeksi kaksi vuotta sitten, jolloin suunnittelin, että vuodesta 2020 tulisi unelmien reissuvuosi mutta toisin kävin ja kaikki unelmat murskautuivat yhdellä kertaa.

Pitkästä aikaa tilanne näyttää olevan menossa parempaan suuntaan ja valoa näkyy tunnelin päässä, joten inspiraatiotasotkin on nousseet huippuun ja suunnitelmat on tulilla. Onpa hieno tunne, vai mitä!?

No niin, katsotaanpas miltä näyttää matkasuunnitelmat vuodelle 2022:

Talvinen kylpyläviikonloppu Tallinnassa

Hämmästyin juuri itsekin, että Tallinnassa ei ole tullut piipahdettua useampaan vuoteen. Selasin puhelimen kuvia ja viimeinen Tallinnan reissu näyttää ajoittuneen helmikuuhun 2019, eli kolme vuotta sitten. Nyt äkkiä korjausliike työn alle!

Viime syksynä kavereiden kanssa suunniteltu Tallinnan viikonloppu karahti kiville koronan takia, joten nyt kun Helsingissä ulkoilusäät ovat kovin vaihtelevia kun vuoropäivinä loska lotisee läpi talvikenkien, kaduilla kenkien sijaan tarvitsisi luistimet tai muuten vain lunta tupruttaa taivaan täydeltä metritolkulla, niin nyt on todellakin oikea aika pyrähtää Tallinnaan nauttimaan kylpylän lämpimistä poreista. Sinne siis ensi viikonloppuna! Vinkkaa mulle blogin alaosassa olevassa kommenttikentässä parhaat ravintola- ja kahvilavinkit. Myös uudet käyntikohteet kiinnostaa.

Lue lisää Tallinnasta:

Laskettelureissu Lapin lumimaisemiin Leville

Vihdoinkin Leville talviaktiviteettien pariin! Tätä on suunniteltu jo monia monia vuosia, mutta aina aiemmin rantalomat on vetäneet pidemmän korren. Mutta tänä vuonna nyt sitten suuntaan pitkäksi viikonlopuksi Levin laskettelurinteisiin ja mitä kaikkea eksoottista talvikivaa sitä sitten Lapin maisemissa keksiikään. Revontulia olisi hieno bongata. Tässä kohtaa ainoastaan lentoliput Kittilään on buukattu, joten vinkkejä saa laittaa tulemaan.

Kevätreissu Ranskan Rivieralle Nizzan auringon alle

Viime syksynä töissä esimieheni järjesti meille staattista korona-arkea piristämään virtuaalimatkan Nizzaan ja siitähän se ajatus sitten lähti. Lentoliput Nizzaan tuli varattua viime viikolla ja odottelen jo innolla keväällä koittavaa reissua. Ehkäpä samalla reissulla myös Monacoon ja huudeille. Maalis-huhtikuun vaihteessa Ranskan Rivieralla toivottavasti on jo jonkun verran lämpöä ja aurinkoa. Toivossa on ainakin hyvä elää. Ranskan Riviera on ihan tuntematonta territoriota tälle reissunaiselle, joten vinkkejä saa antaa!

Perinteinen (ja halpa) pakettimatka Turkin Alanyaan

Viime vuosina (lue: ennen koronaa) sunnuntai-iltaisin uuden työviikon ja arjen stressin jo kovin puskiessa päälle olen sortunut shoppailemaan halpoja lentoja, jotta on taas jotain kivaa mitä odottaa hektisen arjen keskellä. Mutta tällä kertaa kyse on nyt jostain ihan muusta.


Uskallan tunnustaa haksahdukseni. Minähän en siis edes harrasta pakettimatkoja! Mutta poikkeus kai vahvistaa säännön? Nimittäin viime syksynä iski iso korona-ahdistus ja järkyttävän vakava sairaus nimeltä matkakuume, ja näistä johtuen tapahtui vakava mielen vinksahdus ja täysin harkitsematon heräteostos. Tätä on nyt kaduttu jo monen monta kertaa, say no more. Ainiin, ajurina toimi myös erään matkanjärjestäjän mainoskampanja. Viikon pakettimatka halpaan hintaan 99 €. Siihen siis tuli haksahdettua. No hei koska halvalla sai. Eikä siinä mitään, Turkki on hieno maa. Neljä vuotta sitten reissasin ympäri Turkkia useamman kuukauden ajan. Paljon tuli nähtyä, mutta paljon jäi vielä näkemättä. Joten nyt ensikertalaisena Alanyaan.

Lue lisää Turkista:

Kesäloma Kreikan saaristossa tai Balkanilla

Tämän vuoden kesäloma odottaa vielä muotoaan, mutta suunnitelmissa vuonna 2020, jolloin aivan kaikki reissusuunnitelmat meni täysin pieleen, oli yhdistelmäreissu Kreikan saaristoon ja Balkanille, erityisesti Korfu ja Albania. Nyt ajattelin kuitenkin laittaa piirustuspöydälle Kroatiaa ja Kreikan saaristosta Zakynthos, Kefalonia ja Lefkas sekä Santorini lähisaarineen. Välimerellä on niin paljon upeita paikkoja, että valintoja on vaikea tehdä. Laita ihmeessä suosituksia tulemaan.

Lue lisää Kreikasta:

Kesällä kotimaanmatkailua ja retkeilyä Suomessa

Suomessa on niin miljoonasti hienoja kohteita, joten kesällä mökkeilyn lisäksi olen ajatellut pakata retkirepun ja suunnata Suomen upeimpiin luontokohteisiin, ja kenties ottaa pyöränkin mukaan matkaan. Toissakesänä Hanko oli niin ihastuttava kokemus että sinne pitää päästä uudestaan. Turun saaristo ja Ahvenanmaa houkuttelevat kovasti, pyöräilemään nimenomaan.

Syysloma Kreetalla

Ihan itseänikin jo huvi(tu)ttaa. Nimittäin viikon syysloma Kreetalle tuli buukattua tuon Alanyan haksahduksen yhteydessä viime syksynä. Eli tuplanarahdus koska halpa hinta. Kreetahan on kyllä äärimmäisen kaunis ja monipuolinen saari, se tuli todettua ja koettua viime kesänä, kun reissasin pitkin poikin Kreetaa 6 viikon ajan. Harvoin käyn samoissa kohteissa useampaa kertaa, mutta toisaalta nyt on kiva mennä takaisin tutulle saarelle, tiedän nimittäin jo valmiiksi mitä haluan tehdä ja nähdä. Viime kesänä jäi vielä monia liian upeita paikkoja käymättä.

Jouluksi palmun alle tropiikkiin

Ja sitten tulee joulukin vielä, ihan niin kuin joka vuosi. Viime joulun vietin Kanarian auringon alla Gran Canariaa ja Teneriffaa kierrellen. Katsotaan jospa loppuvuodesta maailma olisi jo normalisoitunut matkustamisen suhteen ja pääsisi helposti Kaakkois-Aasian auringon alle trooppisille valkoisille hiekkarannoille rentoutumaan, ehkäpä Thaimaahan kuten suunnittelin vuonna 2020 tai vaikkapa Indonesiaan. Tai kenties Karibialle. We shall see.

Suunnitelmissa on siis paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. Pitkäaikaisten unelmien ja haaveiden toteuttamista mutta myös minulle epätyypillisiä hairahduksia sekä jonkin verran tuttua ja turvallista, jottei ihan yläpilvissä leijailuksi menisi. Lisäksi haaveilen luontomatkasta Madeiralle ja niin monesta muusta, ettei taivastakaan ole rajana. Toivotaan että maailma avautuu ja suunnitelmat päästään tekemään myös todeksi. Pidetään kaikki sormet ja varpaat ristissä. Ja peukalot ylhäällä!

Lue myös:

Gran Canaria – kokemuksia, ihastuksia ja vihastuksia

Thaimaan saarihyppely: Paratiisisaaret Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi

10 Mieleenpainuvinta matkakokemusta ja kommellusta

Itä-Helsingin historiallinen lähiluontokohde Mustavuori – villieläimiä, lehtoja, luolia, linnoituksia ja rotkoja

Hanko – Täydellinen kotimaan kesälomakohde ja ihastusta ensisilmäyksellä

10 Hyvää syytä matkustaa Gdanskiin

Tunisian hintataso – Mitä maksaa kaksi viikkoa Tunisiassa

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

3 thoughts on “Matkasuunnitelmat vuodelle 2022 – unelmien reissuja ja hulluja haksahduksia

 1. Meillekin piti vuoden 2020 olla unelmien reissuvuosi. No, kyseisiin matkakohteisiin ei vieläkään tunnu hyvältä suunnitella uusia reissuja ja nyt mahdolliset tulevat kohteet valikoituvat osin eri kriteerein. Vau, kuinka paljon sinulla onkaan reissuja suunniteltuna ja osin varattuna vuodelle 2022! Ja niistä matkahaksahduksista voi seurata upeita kokemuksia. Pakettimatkoja ovat varmaankin varanneet nyt hekin, jotka aiemmin ovat matkailleet vain omatoimisesti. Tässä maailmantilanteessa arvostaa helpoutta.

  Like

 2. Itselleni pakettimatka on ihan sama juttu kuin omatoimimatka paitsi että saan pakettimatkan yleensä edullisemmin erityisesti äkkilähtönä, helpon kuljetuksen hotellille ja hotelli on yleensä parempi ja sängyt laadukkaammat kuin omatoimikohteissa.
  Onko nää pakettimatkoja arvostelevat ihmiset itse sitten pakettimatkoillaan olleet kiinni oppaassa ja muissa suomalaisissa turisteissa koko reissunsa ajan?
  Itse tulen ja menen ja kierrän lähiseutuja ihan samalla tavalla olin sitten pakettireissulla tai omatoimisella.
  Sitten tietysti, kun haluan kiertää maata pitempään ja vaihtaa majapaikkaa, niin toki omatoiminen reissu on ainut vaihtoehto.

  Turkki on ihana, mutta valitettavasti niin monen negatiivisesti arvostelema maa.

  Like

 3. Onpas tulossa kiva vuosi sinulle! Paljon asioita, joita odottaa! Alku suunnitelmasti meni melkoisen samoin. Olin helmikuussa Tallinnassa, pääsiäisenä olemme menossa Lappiin….
  Mukavaa reissu vuotta 2022!
  Olkoon se jo vapaampi kuin viime vuosi.

  Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.