Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

korona rajoitustoimenpiteet baltia viro latvia liettua

Miten korona ja rajoitustoimenpiteet näkyvät matkailijalle Baltiassa – Viro, Latvia ja Liettua

12 Comments

Pitkän ja uuvuttavan koronakevään jälkeen on ollut aivan ihanaa päästä pois kotoa vähän tuulettumaan ja seikkailemaan uusissa paikoissa niin kotimaassa kuin lähialueillakin. Alkukesästä kävin viettämässä upeaa rantalomaa Yyterin hiekoilla. Samalla tuli piipahdettua myös Raumalla, Porissa ja lähiympäristössä.

Seuraava kotimaan reissu suuntautuikin jo kauan haaveilemaani Hankoon, joka on aivan täydellinen kotimaan kesäkohde ja ihastusta ensisilmäyksellä. Myös Suomen mantereen eteläisin piste sekä Bengtskärin Majakka tulivat tutuksi.

Nyt koronakriisin pahimman vaiheen jälkeen matkustusrajoituksia myös Suomen ulkopuolelle on purettu asteittain ja matkakuume on noussut. Baltian maihin on suomalaiset saaneet jälleen matkustaa vapaasti ilman koronakaranteeneja kesäkuun puolesta välistä alkaen. Matkailu Baltiaan on siis tällä hetkellä sallittu, ja epidemiatilanne Baltiassa on jotakuinkin samanlainen kuin Suomessakin eli kohtuullisen hyvä ja rauhallinen.

Tutkittuani tarkkaan Suomen ja Baltian maiden viranomaisten koronaviruspandemian aikaiset rajoitukset, matkustustiedotteet ja -suositukset, sekä ohjeistukset ja maahantulosäädökset, pitkän pohdinnan ja vakavan harkinnan jälkeen päätin lähteä pienelle sooloreissulle Baltiaan – Viroon, Latviaan ja Liettuaan. Tämä on matka täysin maata pitkin. Suomenlahden yli kuljen laivalla. Pitkät matkat kaupunkien välillä kuljen pääsääntöisesti bussilla tai junalla. Kaupunkien sisällä paikallisesti liikun mahdollisimman paljon jalkaisin ja koronan takia vältän turhaa liikkumista julkisilla kulkuneuvoilla.

Olen varustautunut Baltian reissuun samalla tavalla koronan suhteen kuin Suomessakin:

 • Lähden matkalle vain oireettomana ja täysin terveenä.
 • Pidän huolta käsihygieniasta.
 • Pesen käsiä hyvin ja huolellisesti aina kun mahdollista. Oma käsidesipullo kulkee aina mukana.
 • Varmistan aina vähintään parin metrin turvavälin kanssaihmisiin.
 • En yski, köhi ja aivastele. Jos joudun niin tekemään, niin yskin hihaan tai nenäliinaan.
 • Kasvomaski kulkee aina mukana laukussa ja käytän sitä tarvittaessa.
 • Vältän suuria ihmisjoukkoja.
 • Pidän maalaisjärjen mukana.
 • Jos saan koronaan sopivia oireita, hakeudun testiin.

Tämän kirjoituksen myötä en kaipaa moralisointia siitä, että lähdin reissuun. En myöskään koe olevani kenellekään tilivelvollinen selvittelemään miksi lähdin. Jokainen meistä tekee omat riskiarviot ja päätökset, ja toimii viranomaisten ohjeistusten mukaisesti itse parhaaksi katsomallaan tavalla.Korona on kuritanut kaikkia Baltian maita ja Baltiassa koronan rajoitustoimenpiteet ovat samanhenkisiä kuin Suomessa. Onko Baltiassa turvallista matkustaa? Miten korona ja rajoitustoimenpiteet käytännössä näkyvät matkailijalle Virossa, Latviassa ja Liettuassa? Pidin kahden viikon matkan ajan koronapäiväkirjaa näistä asioista. Kannattaa lukea läpi ja kuulostella miten Baltiassa asioiden laita on.

Rajanylitykset Baltiassa

Maata pitkin rajoja ylitettäessä ei Baltian maiden viranomaisilla ole tällä hetkellä intressiä pysäyttää rajalla, tehdä tarkastuksia, antaa ohjeistuksia, mitata ruumiinlämpöä, tehdä koronatestejä tai pyöritetä dokumentteja tai muita papereita. Rajaylitykset kaikkien Baltian maiden välillä sujuvat normaalisti ilman pysähdystä ja mitään hässäköitä tai erikoistoimenpiteitä.

Pärnu, Viro – puolityhjä kaupunki, käsidesiä tarjolla riittävästi

Normaalioloissa heinäkuu on Pärnun vilkkainta kesälomasesonkia. Nyt korona-aikaan heinäkuun puolivälissä Pärnu on rauhallinen kesäkaupunki, eikä missään vaiheessa tule ylikansoitettu fiilis kaupungilla, rannalla tai ravintoloissa.

Korona on aiheuttanut hotelleille kovaa painetta laskea hintojaan ja suurimmalla osalla Pärnun hotelleista on selkeästi alennusmyynnit ja erikoistarjoukset käynnissä. Hotellihuoneen Pärnussa saa huomattavasti edullisempaan hintaan, kun huoneen varaa suoraan hotellista eikä varaussivustoilta. Mukavasti kertyy säästöä, kun vaivautuu hieman tekemään hintavertailua.

Yövyin Tervis Medical Spa Hotellissa ihanan vehreällä Rantapuiston alueella. 1 hengen huone kustansi 38 €/yö sisältäen aamupalan ja kylpylän vapaan käytön.

Tervis Medical Spa Hotelli on suuri kompleksi ja huoneita on satoja, yhteensä 494 vuodepaikkaa. Osa kerroksista ja huoneista on selvästi kokonaan tyhjillään. Uskonpa, että Pärnun muutkin hotellit huutavat tyhjyyttään ainakin osittain.

Hotellin aamiaisella on ihan normaali buffet-tohina käynnissä. Käsidesiä on hyvin tarjolla aamiaisravintolassa, mutta mietityttää kovasti samojen ottimien koskettelu useiden muiden asiakkaiden kanssa.

Suomalaisia vaikuttaa olevan todella paljon Pärnussa liikkeellä. Ihan hämmentävän paljon täytyy sanoa. Jotkut ovat tulleet Pärnuun julkisilla kulkuvälineillä, suurin osa selkeästi omalla autolla, sillä hotellin parkkipaikalta löytyy lähes yksinomaan Suomen rekisterikilvillä varustettuja autoja. Kaupungilla ja ravintoloissa kuulee lähes ainoastaan Suomen kieltä. Liikkeellä on myös virolaisia ja latvialaisia matkailijoita.Pärnun monet ravintolat on kokonaan suljettu tai lopettaneet toimintansa koronan takia. Ruokapaikkoja on Pärnussa kuitenkin paljon tarjolla, joten ilman ruokaa täällä ei missään nimessä jää. Rannan tuntumassa sijaitsevaan monen matkailijan suosikkiravintolaan Steffani Pizzarestoraniin pääsee lounaalle ilman jonottamista.

Käsihygienia korostui Pärnun ravintoloissa, kahviloissa ja hotellissa. Sisäänkäyntien yhteydestä löytyy aina käsidesiautomaatti ja ohjeistavat kyltit. Muutamissa paikoissa, erityisesti hotellin aamiaiselle saavuttaessa ravintolan henkilökunta on ovella vastassa ja ystävällisesti muistuttaa käsidesin käytöstä heti ravintolaan menon yhteydessä.

Turvavälit ei juuri näy Pärnussa sen suuremmin, ei ravintoloissa kuin hotellin aamiaisellakaan, eikä henkilöiden määrää missään paikkaa rajoitettu millään tavalla. Ravintoloiden pöydät ovat varmasti yhtä lähekkäin kuin normaalissakin tilanteessa. Hotellin aamiaisella ja kylpylässä on yllättävän täyttä, ja turvavälejä on ajoittain vaikea pitää. Ihan vieraat ihmiset tulevat saunan lauteilla istumaan ihan iholle. Epämiellyttävää.

Kasvomaskien käyttäjiä Pärnussa ei tule vastaan neljän päivän aikana kuin yksi henkilö.

Matka rajan yli Pärnusta Riikaan bussilla

Matkustan Pärnusta Riikaan bussilla, eikä matkan aikana ole niin bussissa kuin valtioiden rajallakaan mitään erikoistoimenpiteitä. Bussilippua bussiyhtiön nettisivuilta varatessani kerrotaan, että bussissa vain ikkunapaikat ovat käytössä ja käytäväpaikat blokattu kokonaan pois käytöstä. Mutta bussiin astuessani tuleekin täytenä yllätyksenä, että myös käytäväpaikat ovat käytössä. Kaksikerroksisen Eurolinesin bussi on ääriään myöten täyteen ammuttu eikä turvaväleistä ole tietoakaan. Bussissa muutamilla ihmisillä on kasvomaskit käytössä.

Viron ja Latvian rajalla ei ole lainkaan rajatarkastuksia tai pysäytyksiä, saati sitten koronatestejä tai lippulappujen täyttämistä. Kukaan ei kysele olenko terve vai sairas.

Riika, Latvia – vanhassa kaupungissa turistimassat loistavat poissaolollaan

Riikan vanhakaupunki heräilee rauhakseltaan vasta kymmenen-yhdentoista aikaan aamupäivästä. Päiväsaikaan vanhassa kaupungissa on mukavan väljää. Ravintoloiden ja kahviloiden terassit ovat tyhjillään. Osa Riikan ravintoloista on kokonaan suljettu. Suuret turistiryhmät oppaineen loistavat poissaolollaan eikä suuria massoja ole liikkeellä. Kaupungilla saa käyskennellä kaikessa rauhassa, kaduilla kukaan ei ota kontaktia tai yritä houkutella ravintolaan syömään.Matkailijoita toki on jonkin verran liikkeellä mutta ei koskaan ruuhkaksi asti. Saksalaisia, virolaisia, liettualaisia, italialaisia. Ja erittäin paljon suomalaisia. Joka toinen vastaantulija on suomalainen. Jos Pärnussa tuntui, että puoli Suomea oli liikkeellä, niin toinen puolisko Suomea on kyllä löytänyt tiensä Riikaan asti. Automatkailijoita, mutta myös Tallink Siljan risteilyjen tuomia.

Perjantai- ja lauantai-iltoina Riikan vanhassa kaupungissa on jo hieman elämää. Ravintoloiden ja baarien terassit täyttyvät ihmisistä, liikkeellä on myös paikallisia. Musiikki pauhaa ja ihmiset ovat iloisella juhlatuulella. Ilman koronaa porukkaa olisi kuumimman kesäsesongin aikaan varmasti paikalla moninkertaisesti.

Riikan ravintoloissa ja kahviloissa pöydät eivät ole liian lähellä muttei myöskään liian kaukana toisistaan, ohjeistusta turvaväleistä tai käsidesin käytöstä ei ole näkyvillä.

Palvelu Riikan hotelleissa ja ravintoloissa on kauttaaltaan erittäin hyvää ja ripeää. Olen kaupungissa ensimmäistä kertaa, joten en osaa sanoa onko korona tuonut muutoksia palvelukulttuuriin. Eräässä vanhan kaupungin tasokkaassa ravintolassa tarjoilija kertoi iloisesti rakastavansa työtään ja olevansa innoissaan, kun saa koronasulkujen jälkeen olla jälleen töissä asiakkaiden parissa.Majoitustarjontaa Riikassa riittää yllin kyllin ja vallitsevan koronatilanteen takia hotellit ovat selvästi suuressa hädässä ja myyvät huoneita edullisesti. Majoitus Riikan vanhassa kaupungissa neljän tähden Hotel Justuksessa maksaa 32 €/yö aamiaisen kanssa. Huoneen hinnasta saa 15 % alennuksen, kun varauksen tekee hotellin nettisivuilta. Lisäksi hotelli antaa huoneen upgreidin ja tarjoaa tervetulodrinkin hotellin baarin puolella.

Hotel Justuksessa on todella hiljaista ja vain muutamia muita vieraita näkyy aamiaisella. Normaalisti hotellissa on buffet-aamiainen, mutta se on tässä koronatilanteessa korvattu pöytiin tarjoiltavana aamiaisena. Kolmesta eri aamiaiskokonaisuudesta saa valita mieleisensä. Vaihtoehtona on nauttia aamiainen omassa huoneessa kaikessa rauhassa, mikäli niin toivoo. Aamiainen on hyvä ja runsas, tällä jaksaa kierrellä kaupungilla vähän pidempäänkin.

Keväällä hotelli oli kuukausia suljettuna. Tämä aika on hotellissa selvästi käytetty oikeisiin asioihin eli huoneiden ylläpitoon, kunnostukseen ja syväsiivoukseen. Hotellihuoneeni on puhtain ja pölyttömin huone, jossa olen ikinä yöpynyt, kokolattiamatosta huolimatta. Ihan vain mielenkiinnosta, pyyhkäisen sormella läpi kaikki huoneen pinnat – ei pölyhiukkastakaan missään. Kylpyhuone kiiltelee niin että silmiä häikäisee. Onpas siistiä – todella positiivisen hämmentävää! Maailmalla paljon reissaavalle ei tätä kokemusta ihan joka hotellissa tule vastaan.

Kuuden päivän aikana Riikan katukuvassa kasvomaskeja näkyy jokseenkin harvakseltaan. Muutamat turistit Riikan päänähtävyyksissä käyttää kasvosuojuksia. Muovivisiirejä kasvojen edessä näkyy muutaman ravintolan tarjoilijalla ja yhdellä turistioppaalla.

Ruokakaupoissa asioidessa huomaan, että ihmisiltä on turvavälien pitäminen jo unohtunut kokonaan, vaikka isot lattiatarrat kengänkuvineen muistuttavat turvaväliestä kassojen luona. Koronan läsnäolosta ja turvavälien pitämisestä muistutetaan myös kauppahallissa ja puistoissa.Matkustan junalla Siguldaan. Junassa muutamalla vanhemmalla henkilöllä on kasvomaskit. Vuokraan Siguldassa maastopyörän ja ajelen omassa rauhassani Gaujan kansallispuiston laakson rinteitä ylös alas ja vaellan satumetsässä rotkoja ja luolia valloittaen. Ihmisiä on liikkeellä todella vähän ja luonnossa turvavälien pitämisestä ei tarvitse murehtia.

Siguldan linnan lipunmyyjä kyselee mistä maasta olen kotoisin ja minkälainen koronatilanne Suomessa ja Ruotsissa on. Hän on mielissään siitä, että suomalaisia on tänä kesänä liikkeellä enemmän kuin koskaan, ja harmittelee ettemme pääse matkustamaan Ruotsiin.

Siguldan ja Turaidan linnoissa sekä Riikan vanhan kaupungin nähtävyyksissä muistutetaan vähintään 2 metrin turvavälin pitämisestä ja käsidesin käyttämisestä kyltein ja lattiatarroin, näyttelyhuoneissa saa olla samaan aikaan vain rajattu määrä ihmisiä sisällä. Käsidesiä on kuitenkin tarjolla vain harvoissa paikoissa.Jurmalan rantaparatiisissa 20 km päässä Riikan keskustasta on mukavan rauhallista lämpimänä kesäpäivänä. Olin kuvitellut Jurmalan rannan olevan täynnä saksalaisia ja puolalaisia turisteja, mutta olin väärässä, korona on selkeästi pitänyt suuret massat täältäkin pois.

Klaipeda ja Kuurinkynnäs, Liettua – lähes rajoituksetonta ja koronavapaata rantalomailua

Liettuan suurimassa satamakaupungissa Klaipedassa monet hotellit on buukattu täyteen. Koronasta johtuen liettualaiset suosivat kotimaanmatkailua ja hotellit ovat täyteenammuttuja liettualaisista.

Olen viime hetkellä liikkeellä. Viikonlopun sääennuste näyttää upeaa 30 asteen lämpöä ja pelkkää aurinkoa. Oman suunnanmuutokseni tein viime hetkellä. Olin jo ostamassa lippua Vilnaan, mutta päätinkin tulla ensin viettämään aurinkoista viikonloppua Liettuan hienoimmalle rantakaistaleelle. Kuurinkynnäs on niemimaa, jossa upeaa luontoa, hiekkadyynejä ja hiekkarantaa riittää yli 50 km.

Saan Hotel Boheman viimeisen huoneen walk in -asiakkaana. Hotellin vastaanottovirkailija tarjoaa huonetta korona-alennuksella 37 €/yö. Tarkastan samalla Booking.comista, että sitä kautta varatessa saman huoneen hinta on 28 €/yö. Pääsemme yhteisymmärrykseen hinnasta.

Klaipedassa koronan rajoitustoimenpiteet tuntuvat väljemmiltä kuin Virossa ja Latviassa. Kaupoissa ohjeistetaan pitämään 1 metrin turvaväliä, joka ei toteudu. Ihmiset tulevat ihan iholle ja huohottavat suoraan niskaan kauppajonoissa, epämiellyttävää.

Käsidesiä on tarjolla siellä täällä. Hotellissa rajoitustoimenpiteet ei näy mitenkään. Aamiaisbuffet toimii kuten ennenkin. Vain yhdessä ravintolassa turvavälien takia pöydät on kyltein blokattu pois käytöstä. Ravintoloiden terasseilla pöytien välillä etäisyydet on kuitenkin hyvät.Kasvomaskeja Klaipedassa näkyy vain vanhemmilla paikallisilla ihmisillä. Täällä on jotenkin sellainen fiilis, että korona ei ole läsnä lainkaan, sillä ohjeistuksia ei tuoda ihmisten silmien eteen ja rajoitukset eivät näy juuri millään tapaa.

Klaipedassa ja Kuurinkyntäällä matkailijoita riittää mutta ei kuitenkaan ruuhkaksi asti. Suomalaisia ja muita ulkomaisia rekisterikilpiä näkyy jotakuinkin vähän, pääsääntöisesti matkailijat ovat liettualaisia kotimaanmatkailijoita. Liikkeellä on kuitenkin jonkun verran matkaajia lähimaista. Muutamia saksalaisia, hollantilaisia, puolalaisia ja virolaisia.

Kuurinkyntään 50 kilometriä pitkillä upeilla hiekkadyyneillä ja valkohiekkaisella rannalla riittä tilaa kaikille. Eniten ihmisiä löytyy lauttasatamien läheisyydessä olevilta rannoilta, mutta heti kun siirtyy pari kilometriä syrjään niin rannalla ei näy enää ristin sielua ja tuntuu kuin olisin ainut ihminen koko dyyneillä.

Vilna, Liettua – tiukemmat koronarajoitukset kuin muualla Baltiassa

Liettuan pääkaupungissa Vilnassa korona ja rajoitustoimenpiteet näkyvät matkailijalle aivan toisella tapaa kuin edellä mainitussa Klaipedassa taikka muualla Baltiassa. Tulee tunne, että täällä asiat otetaan hyvällä tavalla tosissaan. Ja ihan syystä. Olemmehan Liettuan pääkaupungissa.

Tällä reissulla olen koronan takia pyrkinyt välttämään tarpeetonta matkustamista julkisilla kulkuneuvoilla. Hyvät kengät jalassa kaupunkiin tutustuminen jalkaisin on mukavaa ja mittariin kertyy päivätasolla kävelyä keskimäärin 20–25 km. Loistavaa hyötyliikuntaa! Kaupungista toiseen liikun kuitenkin junalla/bussilla. Pitkänmatkan liikennevälineissä ihmisiä on vain vähän liikkeellä, ja turvavälien pitäminen on vaivatonta.

Saavun Vilnan rautatieasemalle, joka sijaitsee parin kilometrin päässä hotellistani. Matkalaukkuuni on matkan varrella kertynyt jo jonkun verran ostoksia eikä ison laukun perässä vetäminen 30 asteen helteellä houkuttele. Hyppään paikallisbussiin, joka menee lähes hotellin etuovelle saakka.

Bussikuski huitoo ohjaamosta ja ohjaa minut bussiin sisään keskiovesta. Suuntaan kulkuni bussin etuosaan lippua ostaakseni, mutta koko bussin etuosa on eristetty huomioteipein ja kyltein pois matkustajien käytöstä. Lipun ostaminen kuskilta ei näin ollen onnistu ja matkustan tapojeni vastaisesti ilman lippua. Vanhemmat ihmiset käyttävät täällä maskeja julkisissa kulkuneuvoissa. Käsidesipulloja on teipattu bussin käytävillä oleviin tolppiin kiinni.Koronan takia julkinen liikenne Vilnassa toimii tällä hetkellä rajoitetusti. Kulkuneuvoihin noustaan ja poistutaan keski/takaoven kautta. Kuljettajat eivät myy lippuja. Myöskään yöbussit eivät kulje. Lentokentälle ei pääse junalla tällä hetkellä lainkaan.

Vilnan vanhakaupunki on iso ja rauhallinen, ja täällä saa kulkea kaikessa rauhassa eikä ihmisiä juurikaan ole liikkeellä. Paitsi sunnuntaiaamupäivän jumalanpalvelusten aikaan, kirkkojen penkkirivit ovat täynnä ihmisiä ja kun jumalanpalvelus on ohi paikalliset purkautuvat ulos kirkosta ja parveilevat kirkon ympristössä ja lähtevät ravintolaan lounaalle. Ravintoloiden terasseilla on hiljaista ja pöytien välissä on hyvät turvavälit. Muutaman ravintolan terassilla pöydät on erotettu toisistaan muoviplekseillä.Ruuhkien välttämiseksi Park Hotel Vilniuksessa aamiainen on jaettu kahteen vuoroon, johon ilmoittaudutaan etukäteen laittamalla nimi listaan hotellin vastaanotossa. Hotellissa on vain muutamia asiakkaita, joten ruuhkaa ei varmasti muutenkaan olisi muodostunut. Viikonloppuaamut ovat aamiaisella kuitenkin vilkkaampia kuin arkiaamut. Aamiainen on osin valmiiksi annosteltu, osin buffet-tyylinen.

Hygieniasyistä hotellihuoneen muovinen avainkortti on kääritty vaihdettavaan valkoiseen paperiin, joka on kevyesti teipattu avainkortin ympärille. Ihan toimiva idea.

Nähtävyyksiin ja käyntikohteisiin on tiukat ohjeistukset, vain kasvomaski päällä saa mennä sisään. Kädet on desinfioitava ennen ja jälkeen käynnin, ja turvavälejä täytyy pitää. Vilnassa ja muualla Liettuassa turvaväliksi ohjeistetaan minimissään 1 metri.Kauppojen kassajonossa on selkeät ohjeistavat turvavälitarrat lattioissa, mutta ihmiset eivät turvaväliä muista noudattaa. Ostoskeskuksen kauppojen ovilla on käsidesipullot ja ohjeistukset, joissa kehotetaan pitämään huolta käsihyvgieniasta.

Onko Baltiassa turvallista matkustaa? 

Itse koen Baltiassa matkustamisen ihan yhtä turvallisena kuin Suomessakin niin koronaan liittyvissä asioissa kuin muihin asioihin liittyen. Koronan rajoitustoimepiteet eivät liikaa rajoita eikä velvoita, muttei täysiä vapauksiakaan ole. Yleisfiilis on hyvin pitkälle samanlainen kuin Suomessakin. Missään kohtaa en tuntenut oloani turvattomaksi, uhatuksi tai että terveyteni olisi ollut vaarassa koronan taikka muiden asioiden takia.

Kun pitää maalaisjärjen päässä ja toimii rajoitusten ja ohjeistusten mukaisesti niin kaikki pelittää oikein hyvin. Omia polkuja kulkiessa on helppo itse päättää omista tekemisistään ja mille kaikelle itseään altistaa Baltiassa matkustaessa.

Oletko sinä uskaltanut reissata koronakesän aikana kotimaassa tai jopa ulkomailla? Jos kyllä, niin missä? Minkälaisia rajoitustoimenpiteitä olet kohdannut matkan varrella?

Lue myös:

Näin korona näkyy lentomatkailussa – Tällaista on lentää airBalticilla koronan aikana

Hanko – Täydellinen kotimaan kesälomakohde ja ihastusta ensisilmäyksellä

Hienoja hiekkadyynejä, rentoa rantaelämää ja lumoavaa lähiluontoa Kallahdenniemellä, Helsinki

Karun ulkosaariston lumoa Sipoon Kaunissaaressa

Tallinnan uudistettu kauppahalli Balti Jaama Turg – Hitti vai huti?

Tallinnan teollisuushenkinen Telliskivi ihastuttaa

10 Hyvää syytä matkustaa Gdanskiin, Puola

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

12 thoughts on “Miten korona ja rajoitustoimenpiteet näkyvät matkailijalle Baltiassa – Viro, Latvia ja Liettua

 1. Olen lukenut muutaman artikkelin blogiisi nyt, ja pidän todella kirjoitustyylistäsi.

  Like

 2. Kiitos Piia tästä matkaraportistasi! Se tarjosi Viro-fanille ja siellä paljon liikkuneelle meikäläisellekin mielemkiintoista ja päivitettyä tietoa joistain Baltian kohteista kauniine kuvineen. Suur aitäh!

  Like

  • Hienoa että löysit uutta ja hyödyllistä informaatiota! Tämä oli elämäni ensimmäinen reissu Baltiaan, muttei varmasti viimeinen. Niin hienoja paikkoja löytyy näistä maista, ensi kesänä päästävä uudestaan 🙂

   Like

 3. Mielenkiintoista kuulla, että turvarajoitukset ja niiden noudattaminen vaihtelivat suuresti jo pelkästään Liettuan sisällä. On ollut varmaan outoa käyskennellä tyhjillä kaduilla ja aukioilla.

  Like

  • Oli kyllä monilta osin mielenkiintoinen reissu. Turvallinen olo oli kuitenkin koko ajan vaikka rajoitukset vaihteli niin laidasta laitaan. Riika oli tyhjillään hieman spooky paikka, kun olin kuullut että normaalisti se on täynnä isoja turistilaumoja. Mutta parempi näin päin, sillä en itse välitä turistimassoista ja yritän aina vältellä niitä. Erinomainen reissu kokonaisuudessan!

   Like

 4. Hyvä, että käytät Riikasta muotoja Riikaan, Riikassa jne. Miten tämä sana muka voi taipua oikeaoppisesti Riiassa ym., koska on erisnimi? Sanotaanko muka Miika-sanankin kanssa että esim. Miian Riian reissu oli hieno.

  Like

  • Sanopa muuta! Suomen kielioppi on erikoista eikä ihan mun vahvin osa-alue, mutta mun suuhun Riika taipuu parhaiten just tällä tavalla 🙂 Toki vähän tutkin sanan taivutusmuotoja mutta päädyin kuitenkin tähän kieliopillisesti epäkorrektiin versioon.

   Like

 5. Me olimme perheen kanssa Baltian roadtripillä vajaa pari viikkoa, johon lähdimme kesäkuun loppu puolella.
  Olemme paljon reissanneet Baltiassa, joten tällä kertaa yritimme tutustua hieman pienempiin paikkoihin. Toki sekaan tuli isompiakin kaupunkeja.

  Melko samanlaiset koronanehkäisykeinot näyttivät olevan kuin Suomessakin. Ohjeistuslappuja siellä täällä, hyvin käsidesiä saatavilla, muistutuksia turvaväleistä… Montaakaan maskia emme nähneet tuona aikana. Latviassa parissa hotellissa aamupala valittiin listalta ja se tarjoiltiin seuraavana aamunapöytiin. Parissa paikassa poreallas/uimaosasto ei ollut käytössä. Yhdessä oli kyllä, mutta siellä mitattiin ensin kuume ja kävijöiden nimet kirjoitettiin ylös.

  Like

  • Mielenkiintoista kuulla että kuumeenmittauksiakin siellä harrastetaan, sitä ei sattunut omalle kohdalle lainkaan.

   Tämä oli mun ensimmäinen Baltian reissu mutta ei varmasti viimeinen, Olisiko sulla antaa hyviä vinkkejä mitä kannattaisi vielä nähdä ja kokea nyt kun Tallinna, Pärnu, Riika, Jurmala, Gaujasin kansallispuisto, Klaipeda, Kuurinkynnäs, Kaunas, Vilna ja Trakai on nähty? Seuraavaksi Baltiaan ehdottomasti autolla!

   Like

 6. I would love to read more on your blog but I could not find a translate button. The photos are just gorgeous though.

  Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.