Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

kokemuksia koh yao yai koh yao noi thaimaa

Thaimaan saarihyppely: Paratiisisaaret Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi

1 Comment

Villeimmissä unelmissanikaan en olisi voinut kuvitella, että Thaimaasta löytyy vielä hiljaisia, autenttisia ja kuvankauniita saaria, joita ei turismi ole vielä täysin vallannut.Uskomatonta mutta totta, kaksi tällaista rauhallista paratiisisaarta, Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi, sijaitsee vain 30 minuutin venematkan päässä Thaimaan vilkkaimmasta pakettimatkaajien suosikkikohteesta Phuketista. Sijainti on ihanan ideaali lähellä Phuketin kansainvälistä lentokenttää, mutta silti valovuosien päässä Phuketin turistihässäkästä ja Bangla Roadin kaltaisista bilehelveteistä.Ihastuin aivan täysillä Thaimaan kauneuteen ja vieraanvaraisuuteen aikoinaan 2000-luvun alussa. Sen jälkeen on Thaimaan reissuja kerennyt kertyä kymmenkunta ja vuosien varrella Thaimaan saaria on tullut koluttua jokseenkin kattavasti. Lue lisää Thaimaasta:

Viime vuosina intoni Thaimaata kohtaan on syystä tai toisesta hieman hiipunut. Johtuisiko tämä siitä, että Thaimaa alkaa olla jo aika nähty ja monet paikat ovat jo täysin massaturismin pilaamia. Huonolla kurssilla ja hintatason nousulla on varmasti myös oma osuutensa. Ja senpä takia olenkin viime vuosina siirtynyt reissaamaan enemmän muualle Kaakkois-Aasiaan, kuten Indonesiaan, joka on hintatasoltaankin hyvin paljon huokeampi kuin Thaimaa.Näistä kahdesta Phang Nga -lahden paratiisisaaresta, Koh Yao Yaista ja Koh Yao Noista kuulin ensimmäisiä kertoja varmasti lähemmäs kymmenen vuotta sitten, jolloin saaret olivat vielä täysin tuntemattomia. Pistin saaret muistiin ja ajattelin, että seuraavalla kerralla sitten.

Vuosien varrella elämä kuitenkin vei suuriin seikkailuihin maailman muihin kolkkiin, kunnes vuosi sitten elvyttelin jälleen henkiin ajatusta Thaimaan matkasta. Kahta kertaa ei tarvinnut kohdetta miettiä, se oli muutamalla googlauksella selvä homma, sillä kaipasin tältä reissulta rauhallisia rantoja, kauniita maisemia, kiireetöntä hengailua, sekä lepoa keholle ja mielelle kaukana suurista massoista.

Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi tarjoavat rauhaa rakastavalle aivan täydelliset puitteet. Hiekkarannat ovat upeita ja hiljaisia. Maisemat kauniita. Ruoka hyvää. Majoitusvaihtoehtoja löytyy erityisesti luksustelijoille ja keskitasoa parempaa kaipaaville nautiskelijoille. Saaret ovat enemmän aikuiseen makuun sopivia. Lapsiperheitä ei näillä saarilla juuri näe. Bilehileet ja nuoret reppureissaajatkin löytävät menoa ja meininkiä helpommin jostain muualta kuin Koh Yao -saarilta.

Saarihyppely Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi

Vietin Koh Yao -saarilla kokonaisuudessaan reilu kaksi viikkoa. Ja täytyy sanoa, että näillä saarilla, joissa aika tuntuu pysähtyneen, olisi kyllä viihtynyt kevyesti paljon pidempäänkin.

Koh Yao Yai – Täydellisen kaunis paratiisisaari vailla vertaa

Näistä kahdesta Koh Yao -saaresta Koh Yao Yai on suurempi ja hiljaisempi. Leppoisa meininki ja rauhallinen rantaelämä on täällä taattua. 25 kilometriä pitkällä saarella elämä rullaa monelta osin samalla tavalla kuin vuosikymmeniä sitten. Mutta ihan täysin kehittymätön Koh Yao Yai ei ole. Saaren lähes jokaiselta rannalla löytyy ainakin muutamia hotelleja.

Koh Yao Yailta löysin mukavan viiden tähden hotellin, Venice Sea View Resortin, yhdeltä saaren kauneimmalta rannalta Loh Pared beachilta, jossa vietin kahdeksan yötä. Rannalta löytyy tällä hetkellä neljä hotellia ja lisäksi yksi hotelli on rakenteilla. Vaikka Loh Pared taitaakin olla saaren suosituin ranta, ei voi sanoa, että täällä mitenkään tungosta olisi ollut, päinvastoin. Kaikilla rannoilla sai aina chillailla melkein ihan ylhäisessä yksinäisyydessä.

Koh Yao Noi – Rauhallinen pakopaikka komeiden karstikalliomaisemien äärellä

Viikon jälkeen vaihdoin maisemaa ja siirryin toiseksi viikoksi Koh Yao Noille, joka on Koh Yaon saarikaksikosta kooltaan pienempi, huomattavasti kehittyneempi sekä myös aavistuksen suositumpi, mutta silti rauhallinen pakopaikka maailman hälyltä.

Koh Yao Noilla on suosituimpien hiekkarantojen kohdalle muodostunut pieniä kyliä, joista löytyy eritasoista majoitusta, muutamia pikkukauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Koh Yao Noin parhaat hiekkarannat sijaitsevat saaren itärannikolla, jossa komeat karstikalliomaisemat hallitsevat horisonttia. Kannattaa herätä aikaisin aamulla ja suunnata rantahietikolle ihastelemaan Phang Nga -lahden kimmellystä aamuauringon noustessa karstikallioiden takaa. Sitä maagista näkyä on vaikea sanoin kuvailla.

Saaren ympäri on kiva rauhakseen kruisailla skootterilla ja tutustua eri rantoihin ja söpöihin kalastajakyliin. Kannattaa piipahtaa myös saaren pääkylään Thakhaihin, josta löytyy lukuisia ravintoloita, kahviloita, markkinat, muutamia turistikauppoja, posti, apteekki, sairaala, pankkiautomaatti, 7-eleven jne.

Saarihyppely Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi – Hitti vai huti?

Koh Yao -saaret ovat aivan täydellisiä jos tykkää rauhallisesta lomailusta ja täytyy sanoa, että ei olisi voinut olla upeampi reissu! Tai noh, Koh Yao Noilla kävi muutama pieni hudinomainen välikohtaus, joista toinen vei sairaalaan tikattavaksi, mutta tekevälle sattuu. Ei pienistä vastoinkäymisistä kannata masentua, vaikka lääkäri räpsäyttikin uintikiellon päälle, joten snorklailut, saariretket ja muut vesileikit jäi tällä kertaa vähemmälle.

Kokonaisuudessaan tämä parin viikon mittainen saarihyppely oli enemmän kuin onnistunut ja kohdevalinta kyllä aivan täysi napakymppi! Ainoa Koh Yao Yain ja Koh Yao Noin negatiivinen puoli on korkea hintataso. Eräs tuttu saapui Koh Yao Yaille suoraan Koh Lantalta ja sanoi hintojen olevan näillä saarilla tuplasti kalliimpia verrattuna Koh Lantan hintasoon. Seuraavassa postauksessa kerron Koh Yao -saarten hintatasosta ja matkabudjetistani vielä tarkemmin.

Kaikkein hämmentävintä kuitenkin on se, että nämä paratiisisaaret Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi sijaitsevat tosiaankin vain 30 minuutin venematkan päässä Phuketin turistirysistä. Niin lähellä mutta silti välimatka tuntuu enemmän kuin valovuodelta. Toivottavasti saaret säilyy tällaisina mahdollisimman pitkään.

Miten Koh Yao Yaille ja Koh Yao Noille pääsee?

Koh Yao -saaret sijaitsevat Phang Nga -lahdella jokseenkin saman etäisyyden päässä Phuketista, Phang Ngasta ja Krabilta. Helpoiten Koh Yao Yaille ja Koh Yao Noille pääsee siis lentämällä joko Phuketiin tai Krabille.

Phuketin kansainväliseltä lehtokentältä taksimatka Phuketin itärannikolla sijaitsevalle Bang Rong Pierille kestää 20 minuuttia ja kustantaa 600 bathia. Bang Rongista pääsee Koh Yao -saarille sekä pitkähäntäveneellä että pikaveneellä. Veneitä kulkee noin tunnin välein. Venematka pikaveneellä on ihanan nopea ja helppo, matka kestää vain 30 minuuttia ja maksaa 300 bathia. Pitkähäntävene on luonnollisesti edullisempi, mutta matka-aika tuplasti pidempi.

Bang Rongin lisäksi Phuketista lähtee veneitä Koh Yao -saarille myös Phuketin muistakin satamista mm. Laem Hin Pieriltä ja Chianwanich Pieriltä.

Myös Krabilta, Phang Ngasta, Koh Lantalta ja monelta muulta saarelta on hyvät päivittäiset veneyhteydet Koh Yao Yaille ja Koh Yao Noille.

Koh Yao -saaret sijaitsevat aivan toistensa naapurissa vain muutaman kilometrin etäisyydellä toisistaan, joten saarelta toiselle siirtyminen on vaivatonta ja nopeaa. Pitkähäntäveneet sukkuloivat Koh Yao Yain Chong Lad Pierin ja Koh Yao Noin Manoh Pierin väliä aamusta iltaan. Aikatauluja pitkähäntäveneillä ei taida olla, vaan lähtö tapahtuu aina kun asiakkaita saapuu paikalle. Venematka ei kestä enempää kuin 10 minuuttia.

Kuulostaako siltä, että Koh Yao -saaret saattaisivat olla seuraava kohteesi? Pysy kuulolla, lisää matkatarinoita näiltä paratiisisaarilta tulossa pian lisää! Sekä myös tunnelmia Phuketin Nai Yang Beachiltä, missä vietin yhden yön ennen kotimatkaa. Kannattaa siis seurata seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Lue lisää Thaimaasta:

Näin rentoudut lomalla (ja arjessa) – 38 helppoa vinkkiä

Saarihyppely Koh Mook – Koh Kradan – Koh Lipe – Koh Samet 

Saarihyppely Koh Chang – Koh Wai – Koh Mak – Koh Rayang Nai – Koh Kham

Bangkokin parhaat palat

Näin saat 10 % alennuksen Booking.comin majoitusvarauksista

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

One thought on “Thaimaan saarihyppely: Paratiisisaaret Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi

  1. Näyttää kyllä uskomattoman kauniilta paikoilta. Ja uskomatonta on myös se, ettei suurempi määrä turisteja ole löytänyt paikalle!

    Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.