Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

hanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinki

Kirsikankukkien huumaavaa väriloistoa Roihuvuoren kirsikkapuistossa, Helsinki

2 Comments

Lämpimän kevätauringon syleilyssä kirsikka on juuri puhjennut täyteen vaaleanpunaiseen väriloistoon Helsingissä. Perinteisesti tähän aikaan keväästä, toukokuun puolessa välissä, vietettäisiin kirsikankukkajuhlaa eli hanamia Roihuvuoren kirsikkapuistossa Itä-Helsingissä. Koronatilanteen vuoksi se on kuitenkin tänäkin vuonna peruttu, mutta puistoissa ulkoilu turvavälit huomioiden on meidän kaikkien iloksi kuitenkin sallittu.hanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkiVälttyäkseni suurilta massoilta, päätän lähteä ihailemaan kirsikankukkia Roihuvuoren Kirsikkapuistoon jo aamun aikaisina tunteina. Puoli kahdeksan aikaan kirpakka aamuilma puskee pyöräillessä viileästi päin kasvoja, mutta aurinkoisissa paikoissa auringon lämmön jo pystyy tuntemaan. Aaaaah mikä kevät! Mikä fiilis!

Kuvittelin saavani Roihuvuoren Kirsikkapuiston kokonaan itselleni – olinhan hyvissä ajoin liikkeellä. Mutta miten väärässä olinkaan. Saapuessani puistoon kahdeksan pintaan kävi puistossa jo kova kuhina ja paikalla oli satakunta aamuvirkkua pinkkien kukkien ystävää.

Roihuvuoren kirsikkapuistossa oli selkeästi jo edellisinä päivinä ollut paljon ihmisiä liikkeellä aurinkoisessa säässä nauttimassa piknikeväitä, sillä kaikki paikan päälle tuodut isot jäteastiat pursuilivat liitoksistaan. Jopa jo tähän aikaan aamusta ihmiset levittivät vilttejään ja nauttivat brunssia auringonpaisteessa.hanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkiRoihuvuoren kirsikkapuisto on huumaavan kaunis paikka tähän aikaan vuodesta, kun parisataa kirsikkapuuta loistavat vaaleanpunaisena puiston rinteessä. Puiden lomassa kävellessä minut valtaa prinsessamainen tunne. Ihan kuin olisin jossain ihanan kauniissa ja rauhallisessa vaaleanpunaisessa satumaassa kukkaisen raikkaalta tuoksuvan hattaran keskellä. Tanssahtelen vaaleanpunainen prinsessamekko päällä kauniissa unelmien puutarhassa pitkät tummat hiukset hulmuten.hanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkiOlen täysin kukkien lumossa omassa mielikuvitusmaailmassani. Kunnes vieressäni nuoren pariskunnan pieni vauva parahtaa täyteen itkuun. Fairytale gone bad. Palaan takaisin keskuuteemme maan pinnalle.

Pieni mielikuvitusmatka prinsessasatuihin kaiken kauneuden keskelle teki kuitenkin hyvää tähän muuten niin perusasioiden ympärillä pyörivän korona-arjen keskelle. Tuli fiilis, että ihan kuin olisin päässyt käymään jossain vähän pidemmälläkin. Nyt kun ulkomaille unelmien paratiisireissuille ei taida ihan hetkeen päästä, niin täytyy ottaa omista mielikuvitusmatkoista ja arjen kauniista asioista kaikki potentiaali irti.hanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinkihanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinki

Missä Roihuvuoren kirsikkapuisto sijaitsee? Miten Roihuvuoren kirsikkapuistoon pääsee?

Roihuvuoren kirsikkapuisto sijaitsee Itä-Helsingissä Roihuvuoren vesitornin juurella. Suosittelen saapumaan paikalle kävellen, polkupyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla, sillä paikoitustilaa puiston ympäristössä on jotakuinkin vähän. Herttoniemen ja Siilitien metroasemilta on noin kilometrin kävelymatka Roihuvuoren kirsikkapuistoon. Roihuvuoren korkeaa töttörömäistä vesitornia kannattaa käyttää maamerkkinä ja suunnata kulku tornin juurelle, jossa puisto sijaitsee.

Roihuvuoren kirsikkapuisto | Jättiläisenpolku 1, 00880 Helsinki

Mistä kaikkialta Helsingistä löytyy kirsikankukkia?

Roihuvuoren kirsikkapuiston lisäksi Helsingissä on useita hienoja puutarhoja ja puistoja, joissa voi ihastella kauniita kirsikankukkia. Itä-Helsingistä löytyy kaksi muuta upeaa paikkaa: kivenheiton päässä sijaitsee Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha. Ja usko tai älä Viikin suljetun Gardenian takapihalta löytyy rauhallinen japanilainen puutarha, jossa kirksikka kukkii kauniimmin kuin koskaan. Lue lisää:

hanami roihuvuoren kirsikkapuisto helsinki

Lue lisää Helsingin upeista lähiluontokohteista:

Ramsinniemi | Kallahti | Mustavuori | Kaunissaari

Isosaari | Vallisaari & Kuninkaansaari | Lonna

Uunisaari | Liuskasaari | Lammassaari

Töölönlahti | Helsingin Talvipuutarha | Lapinlahti | Helsingin siirtolapuutarhat

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarhaHaagan Alppiruusupuisto

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

2 thoughts on “Kirsikankukkien huumaavaa väriloistoa Roihuvuoren kirsikkapuistossa, Helsinki

  1. Olen nyt ihaillut näitä kirsikankukkakuvia muutamien päivien ajan. Näyttävät kyllä uskomattoman upeilta. Eipä niitä ole tarpeen Japaniin asti lähteä katsomaan, sillä kuvat Roihuvuoren kirsikkapuistosta näyttävät ihan yhtä upeilta. Roihuvuoreen menemistä ei myöskään tarvitse suunnitella kuukausia etukäteen, vaan paikalle voi vain mennä, kun kukinta on parhaimmillaan.

    Like

    • Totta, on kyllä niin hienoa, että omilla kotinurkilla on näin upeita paikkoja, jotka herää satumaiseen loistoon tähän aikaan vuodesta. Helpottaa kummasti oma oloa ja eloa että täältäkin löytyy mielenkiintoisia uusia paikkoja tässä tilanteessa kun rajojen ulkopuollekaan ei pääse niin tulee tutustuttua omiin kotikulmiin ihan eri tavalla kuin ennen.

      Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.