Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

kokemuksia hanami roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha helsinki

Upeat kirsikankukat valloittivat Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan, Helsinki

Leave a comment

Kun Helsingin suosituin ja kävijöitä kuhiseva puisto keväällä kirsikankukinnan aikaan – Roihuvuoren kirsikkapuisto – on jo nähty tai jos haluat nauttia kirsikankukkien kauneudesta kaikessa rauhassa ilman suuria ihmismassoja, kannattaa suunnata Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan, joka sekin sijaitsee aivan Roihuvuoren vesitornin kupeessa, kuten myös vajaan kilometrin päässä sijaitseva Roihuvuoren kirsikkapuisto. Hassu paikka tämä Roihuvuori. Miksiköhän juuri Itä-Helsingin Roihuvuoressa on useita japania henkiviä puistoja ja puutarhoja? Minulla ei ole siihen vastausta. Mutta tämähän on kerrassaan hieno juttu!

Saavun puutarhan luo, hieraisen silmiäni ja ihmettelen kun keskellä Roihuvuoren urbaania kerrostalolähiötä ehkä jopa hieman huomaamattomassa, mutta kovin oudossa paikassa sijaitsee tämä entiseen liuskekivilouhokseen rakennettu japanilainen puutarha.

Suoraan Roihuvuorentien varren rinteessä olevat kirsikkapuut ovat juuri puhjenneet upeaan vaaleanpunaiseen kukkaan. Monet ohikulkijat pysähtyvät ihailemaan väriloistoa. Muutamia ihmisiä on puiden alla piknikillä. Tunnelma on hyvin rauhallinen. Tieltä katsottuna vaikuttaa siltä, että puiston alarinteessä kasvaa vain muutamia kirsikkapuita.Parkkeeraan pyöräni kadun varteen ja kirmaan rinnettä ylös kirsikkapuiden alle vaaleanpunaiseen satumetsikköön. Puita on rinteessä pienellä alueella toistakymmentä, ei sen enempää, mutta ihan tarpeeksi luomaan romanttisen hempeää pinkkiä tunnelmaa.

Lumoavan kauniita kukkia on puissa niin runsaasti, että aurinko pääsee pilkottamaan puiden läpi vain siellä täällä, joten kaikista ideaalein paikka tämä Roihuvuoren japanilaistyylinen varjoisa puutarha ei piknikille ole vielä ihan näin viileässä kevätsäässä.

Pikkulinnut visertävät söpöjä sulolaulujaan. Aamuauringon säteet luovat leikkisiä varjoja vaaleanpunaisena hohtavaan metsikköön. Näyttävästi kukkivat kirsikkapuut vievät ajatukset Japaniin. Mietiskelen, minkälaista olisi kokea tällainen upea sakura-spektaakkeli täysin autenttisessa ja eksoottisessa miljöössä Japanissa osallistuen paikallisten ihmisten juhlaan ja perinteisiin.Syvemmälle puutarhaan mentäessä selviää, että kapea puutarha-alue ulottuu pitkälle harmaiden kerrostalojen väliin Roihuvuoren vesitornille päin. Kirsikkametsikön jälkeen puutarha muuttuu minimalistisen tyylikkääksi japanilaiseksi puutarhaksi, joka on jaettu neljään alueeseen japanilaisittain ilmansuuntia hallitsevien eläinten nimillä: pienen sinisen lohikäärmeen puutarha, punaisen fenix-linnun puutarha, valkoisen tiikerin puutarha ja mustan kilpikonnan puistometsä.Kerrostalojen keskeltä näyttää tosiaankin löytyvän todella upea viherrakentamisen taidonnäyte. Kiviasetelmat, puiset sillat ja bambukatokset kuljettavat puiston läpi.Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa vallitsee zenmäisen rauhallinen, ja jopa hivenen mystinenkin tunnelma. Puiston eri elementit vaikuttavat olevan tasapainossa keskenään, mutta samaan aikaan kuitenkin epäsymmetrisiä ja vastakohtia toisilleen.

Roihuvuoren japanilainen puutarha on erittäin positiivinen kokemus. Betonilähiön keskeltä ei ensimmäisenä odottaisi löytävän vehreää rauhan tyyssijaa. Tämä on paikka, jossa mieli rentoutuu ja keho virkistyy.

Tänne täytyy tulla uudemman kerran nauttimaan japanilaisia tunnelmia sitten kun kesän vihreys on kunnolla räjähtänyt kauneimmilleen. Ja voisin kuvitella, että syksyllä ruska-aikaan täällä kannattaa myös pistäytyä.

Missä Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha sijaitsee? Miten Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan pääsee?

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha sijaitsee Itä-Helsingissä Roihuvuoren vesitornin kupeessa kerrostalolähiön keskellä. Paikalle kannattaa saapua kävellen, polkupyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. Siilitien metroasemalta on noin 1,5 km kävelymatka puutarhaan, Herttoniemen ja Itäkeskuksen metroasemilta hippasen pidempi, mutta silti kävelyetäisyydellä. Maamerkkinä kannattaa käyttää Roihuvuoren korkeaa töttörömäistä vesitornia ja suunnistaa sen lähistöön, missä Roihuvuoren Japania henkivä puutarha sijaitsee. Autoilijat voivat yrittää löytää pysäköintipaikan lähikatujen varrelta.

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha | Roihuvuorentie 10, 00820 Helsinki

Missä muualla Helsingissä voi ihailla kirsikankukkia?

Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan lisäksi Helsingissä on muitakin upeita paikkoja, joissa pääsee nauttimaan kirsikankukkien kauneudesta. Omia suosikkipaikkojani ovat lisäksi jo edellä mainittu Roihuvuoren kirsikkapuisto sekä Gardenian japanilainen puutarha, joka sijaitsee Viikissä. Lue lisää:

Lue lisää Helsingin upeista lähiluontokohteista:

Ramsinniemi | Kallahti | Mustavuori | Kaunissaari

Isosaari | Vallisaari & Kuninkaansaari | Lonna

Uunisaari | Liuskasaari | Lammassaari

Töölönlahti | Helsingin Talvipuutarha | Lapinlahti | Helsingin siirtolapuutarhat

Roihuvuoren kirsikkapuistoHaagan Alppiruusupuisto

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.