Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

gardenian japanilainen puutarha kirsikkapuisto helsinki

Kirsikankukkien kauneinta hehkua Gardenian japanilaisessa puutarhassa Viikissä, Helsinki

2 Comments

Kyllä Itä-Helsinkiä nyt hemmotellaan lukuisilla japanilaisilla puutarhoilla kirsikkapuineen, jotka lämpimässä kevätsäässä puhkeavat upeaan vaaleanpunaiseen kukkaan. Piilossa ihmisten katseilta Itä-Helsingin Viikistä löytyy kaunis salapuutarha, josta monet ihmiset eivät ole koskaan kuulleetkaan, Gardenian japanilainen puutarha.

Tämä japanilainen rauhan tyyssija sijaitsee edesmenneen Gardenian trooppisen viherkeskuksen ison lasirakennuksen takapihalla, jossa vaaleanpunaiset kirsikkapuut loistavat kauneimmillaan juuri nyt.

gardenian japanilainen puutarha kirsikkapuisto helsinki

Gardenian japanilainen puutarha on eksoottinen yhdistelmä japanilaista kivipuutarhaa ja suomalaista luontomaisemaa. Puiston keskellä sijaitsevaa kivestä rakennettua vesiaihetta ympäröi hyvin hoidettu vihreä nurmialue ja kymmenkunta vaaleanpunaisena hempeästi kevätauringossa hehkuvaa kirsikkapuuta.

Lapsiperheitä ja pariskuntia on muutamia saapunut nauttimaan lämpimästä kevätpäivästä piknik-eväiden kera. Tunnelma keitaassa on mukavan leppoisa, eikä täällä ole tietoakaan suurista ihmislaumoista kuten suositussa Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

Gardenian japanilaisessa puutarhassa keho rentoutuu ja mieli lepää. Esteetikolle on tarjolla paljon vaaleanpunaista silmäkarkkia, jota on upeaa ihastella sinistä taivasta vasten. Vaaleanpunaisista kukista ei voi nainen koskaan saada tarpeekseen.

Japanilaisesta kivipuutarhasta avautuu avoin näkymä Viikin pelloille. Vaikuttaa myös siltä, että japanilaisen puutarhan lisäksi täällä on muitakin minipuutarhoja, joissa kasvaa kylteistä päätellen mm. hedelmäpuita, ruusuja ja kesäkukkia.

Joku taho taitaa edelleenkin hoitaa Gardenian ulkopuutarhoja, vaikka varsinainen Gardenian viherkeskus on ollutkin jo vuosia suljettu. Pitkään tyhjänpanttina seissyt Gardenian lasirakennus on nyt myös saanut uutta elämää, kun kotimainen pienpanimo CoolHead Taproom & Terrace on aloittanut täällä toimintansa.

Missä Gardenian japanilainen puutarha sijaitsee? Miten Gardenian japanilaiseen puutarhaan pääsee?

Gardenian japanilainen puutarha sijaitsee Itä-Helsingissä Viikin kaupunginosassa Helsingin yliopiston koetilan ja maaseutumaisten peltojen läheisyydessä. Polkupyörille ja autoille löytyy puiston vierestä parkkipaikka ja julkisilla kulkuvälineilläkin tänne pääsee helposti.

Gardenian japanilainen puutarha | Koetilantie 1, 00790 Helsinki

Mistä kaikkialta Helsingistä löytyy kirsikankukkia?

Viikissä sijaitsevan Gardenian japanilaisen puutarhan lisäsi Helsingissä on useita hienoja puutarhoja ja puistoja, joissa voi ihastella kirsikankukkien kaunista väriloistoa. Itä-Helsingissä kirsikankukat kukkii erityisen upeasti Roihuvuoren kirsikkapuistossa ja Roihuvuoren japanilaistyylisessä puutarhassa, jotka sijaitsevat vain kilometrin säteellä toistaan. Lue lisää:

Kirsikankukat valloittivat Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhan

Kirsikankukkien huumaavaa väriloistoa Roihuvuoren kirsikkapuistossa

Lue lisää Helsingin upeista lähiluontokohteista:

Ramsinniemi | Kallahti | Mustavuori | Kaunissaari

Isosaari | Vallisaari & Kuninkaansaari | Lonna

Uunisaari | Liuskasaari | Lammassaari

Töölönlahti | Helsingin Talvipuutarha | Lapinlahti | Helsingin siirtolapuutarhat

Roihuvuoren kirsikkapuistoHaagan Alppiruusupuisto

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

2 thoughts on “Kirsikankukkien kauneinta hehkua Gardenian japanilaisessa puutarhassa Viikissä, Helsinki

  1. Näyttää kyllä todella kauniilta. Olen useampana vuonna suunnitellut, että lähtisin parhaaseen kirsikankukka-aikaan tutustumaan joihinkin Helsingin kirsikankukkapaikoista. Vielä ei ole oikein aikataulut antanut myöden, mutta ehkäpä ensi vuonna sitten. Tämä on ainakin paikka, joka reissuun sisältyisi.

    Like

  2. Kirsikkapuut on upeita! Pitäisi käydä joskus paikan päällä katsomassa!

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.