Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

kokemuksia kalamaja telliskivi tallinna

Tallinnan teollisuushenkinen Telliskivi ihastuttaa, Viro

2 Comments

Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi kävin Tallinnan trendikkäässä Kalamajan kaupunginosassa. Tarkemmin kun asiaa mietin, niin se taisi olla kolme-neljä vuotta sitten kun pörräsin koko viikonlopun tutkien Kalamajaa ja alueen parhaita paloja. Joten olikin jo aika palata pelipaikoille katsomaan miten Kalamaja ja kaupunginosan vanha teollisuusalue Telliskivi on muuttunut vuosien aikana.kokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnaAamupäivällä laivan saavuttua satamaan kävin nopeasti heittämässä matkalaukun hotellille ja otin suunnaksi Telliskiven. Rotermannin korttelissa sijaitsevasta Hotel Metropolista Telliskiveen kävelee vanhan kaupungin kautta puolisen tuntia.

Telliskivestä on viime vuosina kehittynyt viehättävä kulttuurin, ravintoloiden, baarien ja pikkuputiikkien keskittymä, joka huokuu historiaa, rosoista industrial-henkeä ja värikästä katutaidetta.

Vuosia sitten kun kävin Telliskivi Loomelinnakissa (Telliskiven luova keskus) ensimmäistä kertaa, oli alue vielä aika autio ja vasta heräämässä henkiin. Toki täällä silloinkin oli jo muutamia putiikkeja ja ravintoloita, mutta ihmisiä ei näkynyt juuri missään. Nyt tässä entisten teollisuuslaitosten tiloihin rakennetussa kompleksissa on aivan eri tavalla elämää, vaikka olikin sumuinen ja märkä talvipäivä, vettäkin tihutti taivaalta. Pieniä putiikkeja, design-kauppoja ja gallerioita on tullut paljon lisää ja nykyään Telliskivi Loomelinnakissa on jo kymmenittäin ravintoloita, kahviloita ja baareja.kokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnaSilmänruokaa tässä teollisuuskompleksissa tarjoaa upeat ja värikkäät katutaideteokset, joita on maalattu lähes jokaisen rakennuksen seinään ja vanhan kaupungin puoleiseen pitkään tiiliaitaan. Kesällä alueella järjestetään paljon tapahtumia, kulturellista toimintaa, kirpputoreja ja kaikkea mielenkiintoista, joten tänne täytyy ehdottomasti tulla käymään kesällä uudemman kerran.kokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinna

Telliskivi Loomelinnakista kun lähtee kävelemään kohti uutta Balti Jaama -toria, vastaan tulee mielenkiintoinen kompleksi, jossa on vanhojen teollisuusrakennusten lomaan konteista, vanhoista junanvaunuista ja omaperäisestä rakennelmista koostuva ravintola/baarialue. Täällä oli todella hiljaista, vain muutama paikka oli auki, joten luulen että tämän paikan omalaatuisesta tunnelmasta pääsee parhaiten nauttimaan kesäkuukausien aikana. Jälleen yksi hyvä syy lisää palata Telliskiven alueelle, kunhan säät muuttuvat kesäisempään suuntaan. Voin hyvin kuvitella viihtyväni täällä istuskelemassa hyvässä seurassa street foodin ja kylmän juoman äärellä aurinkoisen kuumana kesäpäivänä letkeän muusikin soidessa taustalla. Sitä odotellessa!kokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinnakokemuksia kalamaja telliskivi tallinna

Piipahdin myös uudistuneessa Balti Jaama Turgin kauppahallissa joka avattiin muutama vuosi sitten täysin remontoituna. Tori ja kauppahalli oli niin positiivinen kokemus street food -keitaineen ja kahviloineen, etten meinannut malttaa lähteä pois lainkaan. Lue lisää: Tallinnan uudistettu kauppahalli Balti Jaama Turg – Hitti vai huti?

Telliskivi LoomelinnakTelliskivi 60A, 10412 Tallinn

Lue lisää Tallinnasta:

How to Get 10% off Your Next Hotel Stay with Booking.com

Medieval Tallinn Old Town in Winter

10 Things to See and Do in Tallinn’s Hipster District of Kalamaja

Bohemian Kalamaja – the Soho of Tallinn

Tallinn Culture Kilometre – A Fascinating Walk Through Rough Times

Tallinn: Creative Adventures for the Mind(less)

7 Places in Tallinn to Get into the Christmas Spirit

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

2 thoughts on “Tallinnan teollisuushenkinen Telliskivi ihastuttaa, Viro

  1. Telliskivi jaksaa kyllä ihastuttaa! Onko sieltä löytyvä mainio Erinevate Tubade Klubi sulle tuttu?
    Ollaan menossa sinne taas parin viikon päästä. Uskomatonta, miten Telliskivessä on melkein joka kerta jotain uutta katsottavaa.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.