Ticket to Adventures

Travel blog from around the world, near and far.

matkasuunnitelmat

Matkasuunnitelmat vuodelle 2020 – Unelmista totta

12 Comments

Siis voi kuulkaa toverit, kyllä elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa! Jälleen on uusi vuosi ja sen myötä uudet entistä uljaammat kujeet ja suuremmat seikkailut maailman eri kolkkiin tiedossa.Aiemmin kerroin viime vuoden ikimuistoisimmista reissukokemuksista ja kommelluksista, ja vuosi 2019 oli kyllä kaiken kaikkiaan hieno reissuvuosi. Sen lisäksi työrintamalla meni niin lujaa, että jouluun mennessä olin muistinmenetyksen ja burn outin partaalla. Senpä takia olikin entistä hienompaa päästä vaihtamaan vapaalle ja suuntaamaan Kaakkois-Aasian auringon alle toivottamaan tervetulleeksi kokonaan uusi vuosikymmen ja sen myötä myös uudet tuulet. Joskus täytyy lähteä kauaksi, jotta voi nähdä lähelle.

Niinpä tässä onkin viime viikkoina kaikenlaisia ajatuksia pyörinyt päässä täällä palmun alla chillatessani. Rentoutumisen lisäksi olen tietysti uteliaana tutkinut uusia maisemia sekä rentoutunein mielin tehnyt myös pienimuotoista ajatustyötä. Olen maalaillut henkilökohtaisia tavoitteita tälle vuodelle sekä suunnitellut tämän vuoden reissukuvioita. Haaveillut, unelmoinut ja rakentanut pilvilinnoja kaikenlaisista kauniista asioista, mm. eksoottisista reissuista ympäri maailmaa! Joten mennäänpäs niihin nyt tarkemmin. Miltä näyttää reissuvuosi 2020? Tänä vuonna ei enää pelkästään vaan unelmoida, vaan nyt lähdetään myös pistämään toteen niitä unelmia, kyllä!

Vuodenvaihde Thaimaassa

Lämpimät terveiset siis täältä palmun alta Thaimaasta. Tällä kertaa Thaimaan saarista kohteiksi valikoitui jo pitkään haaveilemani Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi. Ja nyt heti alkuun täytyy sanoa, että tämä oli enemmän kuin nappivalinta, enkä voisi olla onnellisempi juuri nyt ja tässä hetkessä!

Koh Yao Yai on ihanan hiljainen ja idyllinen paratiisisaari, jossa maisemat on mitä kauneimmat ja valkoiset hiekkarannat mukavan rauhallisia. Täältä löytyy vielä autenttista ja paikallista kylämeininkiä, ihan kuin aika olisi pysähtynyt. Mutta samaan aikaan täällä pääsee nauttimaan myös erittäin laadukkaasta majoituksesta palveluineen.

Kaikkein hämmentävintä kuitenkin on se, että Koh Yao Yai ja Koh Yao Noi sijaitsevat vain 30 minuutin venematkan päässä Phuketin turistirysistä. Niin lähellä mutta silti välimatka tuntuu enemmän kuin valovuodelta. Toivottavasti saaret säilyvät tällaisina mahdollisimman pitkään. Huomenna siirryn täältä Koh Yao Yailta vielä viikoksi Koh Yao Noin saarelle. Ja sen jälkeen Phuketin Nai Yang Beachille yhdeksi yöksi ennen kotiin paluuta.

Shanghain kautta Thaimaasta takaisin kotiin

Kotimatka Thaimaasta taittuu kiinalaisen Juneayo Airin siivin Shanghain kautta takaisin Helsinkiin. Shanghaissa on 16 tunnin mittainen välilasku, joten minulla on hyvin koko päivä aamusta iltaan tutustua kaupunkiin, jossa en ole koskaan aiemmin käynyt. Pudongin pilvenpiirtäjät valoineen on ehdottomasti nähtävä iltavalaistuksessa! Ja vaikka pelkäänkin korkeita paikkoja kuollakseni, niin kyllähän joku noista lasisista pilvenpiirtäjistä täytyy käydä huiputtamassa hulppeiden näköalojen takia.

Talvilomalla rentouttava kylpyläviikonloppu Tallinnassa

Viime vuosina perinteeksi on muodostunut talvinen viikonloppu Tallinnassa. Tällä kertaa varasin majoituksen kylpylähotelliin. Pieni rentouttava hemmotteluloma tekee aina hyvää Suomen talven keskellä. Lisäksi täytyy käydä tutkimassa mitä kaikkea uutta Tallinnaan on noussut sitten viime käynnin. Lue lisää Tallinnasta:

Laskettelureissu kotimaassa

Nyt täytyy myöntää, että viime vuosina on kaikki talviurheiluun liittyvät reissut jääneet unholaan. Jotenkin aurinko ja lämpö aina voittaa lumen ja kylmyyden omalla kohdallani, mutta nyt kyllä tuntuu siltä, että myös Suomen talvi täytyy tänä talvena ottaa haltuun edes viikonlopun mittaisen hiihtoreissun muodossa ennenkuin on taas liian myöhäistä. Löytyykö mukaan lähtijöitä?

Unelmien reissu Malediiveille pääsiäisenä

No nyt! Nyt lähdetään toteuttamaan unelmia! Niin monta vuotta olen Malediiveista vain haaveillut ja nyt on vihdoinkin aika laittaa haaveet toteen. Malediivithan tunnetaan sellaisena romanttisena honeymoon-kohteena, jossa majoitutaan turkoosin veden ylle rakennetuissa luksusvilloissa. Ehkäpä juuri tämän vuoksi en ole Malediiveille aiemmin lähtenyt, koska en soolona halua lomailla kuhertelevien pariskuntien keskellä. Enkä muutenkaan koe ihan omakseni matkustaa täysin pakettimatkaajien ja muiden turistien tarpeille rakennetuille ökykalliille resort-saarille.

Mutta hei miten hienoa, nyt Malediiveilla pääsee tutustumaan myös paikallisten ihmisten asuttamiin paikallissaariin. Tällä vajaan kolmen viikon pituisella reissulla otan suunnaksi Baa-atollin kolme paikallissaarta, jotka näyttävät ja kuulostavat ihanan hiljaisille paratiisisaarille! Chillailun lomassa näillä saarilla pääsee tutustumaan paikallisiin ihmisiin, heidän elämään ja kulttuuriin. Jotain ihan täysin päinvastaista kuin mitä Malediivien kalliit resort-saaret tarjoavat. Odotan tätä reissua jo niin innolla, etten meinaa pysyä housuissani! Tiedossa siis upeita valkohiekkaisia rantoja, chillausta palmun alla, snorklailua kirkkaissa vesissä eksoottisten kalojen kanssa ja niin eteenpäin.

Kesäloma – Suomi, Balkanin niemimaa vai Indonesia?

Kesän suunnitelmat ottavat vielä muotoaan. Olen kolmen vaiheilla. Kesä Suomessa on niin huippuhienoa aikaa, että miksei sitä tänä vuonna viettäisi kokonaan kotimaassa? Rentoa mökkeilyä järven rannalla ja roadtrippiä vaikka Turun saaristoon taikka länsirannikolle. Siinä tapauksessa laitetaan kaikki sormet ja varpaat ristiin, että säät suosii, eikä mieli halaja kaukomaille auringon alle.

Samaan aikaa kiinnostaa kovasti Balkanin niemimaa, erityisesti Albania ja Montenegro. Niillä huudeilla pitäisi mennä käymään niin kuin än-yy-tee-nyt ennekuin turismi räjähtää näissä maissa ihan täysin käsiin.

Mutta. Sitten on tuo kolmas ajatus eli Indonesian Sulawesi, joka oli viime kesän plan A. Mutta vaihtui Indonesian Pulau Wehiksi sen takia että Sulawesille pääseminen on jo sinänsä vähän suuremman työn takana, sillä Aasian sisäisiä lentoja pitää tehdä useampia, jotta pääsee perille. Aikaa sinne pitäisi varata hyvin paljon enemmän kuin vain pari viikkoa. Kuusi viikkoa olisi varmasti passeli aika. Sulawesillä minua kiehtoo kovasti kauniit ja rauhalliset maisemat, chilli meininki ja vedenalainen elämä.

Loppukesästä pitkä viikonloppu Berliinissä

Yllätyin aiemmin jo ihan itsekin. Jo marraskuussa tuli varattua lennot Berliiniin tämän vuoden elokuulle. Berliinihän taitaa nykyään olla trendikohde, joten onhan se kiva käydä katsastamassa miten kaupunki on muuttunut sitten vuoden 2000, jolloin siellä viimeksi piipahdin. Hupsista, tosiaankin 20 vuotta sitten. Miten aika voikin kulua näin nopeasti? Anyways, juuri pari päivää ennen joulua lentoyhtiö päätti kuitenkin heittää kapuloita rattaisiin ja perui menolennon syystä tuntemattomasta. Päätin kuitenkin, että Berliiniin on päästävä, joten vaihdoin menolennon päivää aikaisemmaksi. Näin ollen Berliiniin reissu onkin sitten hulppean viiden päivän mittainen. Näkeminen ja tekeminen ei Berliinistä varmasti lopu kesken! Ja tuossa ajassa ehtii tutustumaan kaupunkiin vähän pintaa syvemmältäkin.

Joulu ja uusi vuosi Thaimaassa

Nyt on selkeäasti Thaimaa-villitys päällä! Miksi Thaimaa? No siksi että Thaimaa on helppo ja turvallinen maa matkustaa, infrastruktuuri ja palvelut pelaavat, ruoka vie kielen mennessään ja saaret ovat älyttömän kauniita. Miinuspuolia ovat hintatason nousu, huono kurssi ja se, että Thaimaa on omaan makuuni jo aivan liian täynnä turisteja ja sen myötä monet upeat kohteet ovat jo massaturismin tuhoamia. Surullista mutta niin totta. Thaimaan saarista mielenpäällä seuraavaa reissua varten ovat: Koh Ngai, Koh Jum, Koh Phayam, Koh Kood. Katsotaan myöhemmin mihin suuntaan kompassi osoittaa. Lue lisää Thaimaasta:

Onhan tässä matkasuunnitelmia ja unelmia täksi vuodeksi mukava määrä. Osa jo kiveen hakattu, osa vasta mietinnässä. Hieno reissuvuosi joka tapauksessa tulossa! Jos olet käynyt yllä mainituissa kohteissa, niin otan mielelläni kaikki vinkit vastaan (lisää hyvät vinkkisi alle)! Lisäksi kiinnostaa kuulla, millaisia reissusuunnitelmia sinulla on tälle vuodelle?

Seuraa seikkailuja: Facebook | Instagram | Twitter

Author: Piia | Ticket to Adventures

Captivating travel stories from around the world, near and far, by an experienced traveller and adventurer.

12 thoughts on “Matkasuunnitelmat vuodelle 2020 – Unelmista totta

 1. Kuulostaapa kivalta matkavuodelta! Sulawesin saarelle on tosiaan suhteellisen vaikea päästä. Mitä paikkaa siellä olit ajatellut? Me kävimme hiljattain Raja Ampatissa veneretkellä ja takaisinpäin tullessamme pysähdyimme Sulawesin Bunakenissa (ja Siladenissa). Bunakenia voin kyllä lämpimästi suositella, ne snorklausmestat voittavat Ison valliriutan selvästi. Korallit ovat todella hyvässä kunnossa. Meillä tuo reissu korvasi Malediivien matkan, jota olimme ensin miettineet. Wakatobi olisi myös houkuttanut, mutta oli ainakin tällä kertaa turhan vaikea.

  Omaan tulevaan matkavuoteen sisältyy kevättalvella matka Krakovaan. Keväällä menemme bongailemaan tiikereitä Keski-Intiaan, Kesemmällä Alaskaan ja muualle Pohjois-Amerikkaan sen kansallispuistoihin vajaaksi kuudeksi viikoksi ja loppuvuonna katsomaan joitain Kansallispistoja Kiinaan. Muutama viikonloppumatka olisi kiva ehtiä myös jossain välissä toteuttaa.

  Like

  • Sullalkin mielettömät suunnitelmat kyllä! Pohjois-Sulawesiä on tosiaankin miettinyt, olen kuullut Bunakenista paljon. Mites sinne muuten pääsee parhaiten? Lento Manadoon ja siitä veneellä? Onko suositella hyvää mutta edullista majapaikkaa sieltä? Muita vinkkejä? Otan mielelläni kaikki vastaan 🙂

   Like

   • Tosiaan, lento Manadoon ja Manadosta sitten veneellä vajaassa tunnissa Bunakeniin. Indonesialaiset lentokoneyhtiöt eivät ole varsinaisesti tunnettuja luotettavuudestaan ja aikataulujen muuttuminen tai jopa lentojen peruminen on hyvinkin mahdollista.

    Me oltiin ainakin ihan tyytyväisiä tähän majapaikkaan: https://www.happygeckoresort.com/ Heidän kauttaan sai kätevästi järjestetyksi kuljetuksen lentokentältä satamaan ja veneellä Bunakeniin. Toki halvemmalla pääsee, jos hoitaa kuljetukset itse, mutta säätöä kyllä tulee huomattavasti enemmän.

    Vaikka käyttäisi heidän järjestämäänsä kuljetusta, ei matka lentokentältä Bunakeniin onnistu, jos saapuu klo 15 jälkeen lentokentälle. Meille esimerkiksi kävi niin, että kone oli tuntitolkulla myöhässä. Jouduimme sitten ottamaan hotellin sataman tuntumasta ja siirtyä vasta aamulla. Voisi olla fiksua harkita yhden yön viettämistä Sorongissa, niin välttää todennäköisesti hankaluudet.

    Jos tuonne menee, niin itse suosittelisin noita majapaikan kautta varattavia snorklausretkiä sukellusporukan mukaan menemisen sijaan, vaikka se paljon kalliimpaa onkin. Sukellusretkellä kaikki tehdään sukeltajien ehdoilla, yksityisellä snorklausretkellä saa periaatteessa itse päättää miten kauan ja missä kohtaa haluaa vedessä olla.

    En muuten ymmärrä, miksi URL ei toimi eikä tuo hyväksy meidän nettisivua. Ongelma koskee näköjään lisäksi vain minua, koska muilla ei ongelmia näytä olevan.

    Like

   • Mielestäni kirjoitin tähän vastauksen, mutta ilmeisesti se ei milloinkaan sitten tullut?

    Mutta siis joo, lento Manadoon ja sieltä tosiaan veneellä Bunakeniin. Venematka kestää noin tunnin. Jos saapuu ennen kolmea, on mahdollista päästä saman päivän aikana, muuten menee seuraavaan päivään. Indonesialaiset lentoyhtiöt on äärettömän epäluotettavia mm. aikataulujen suhteen, joten kannattaa ehkä suosiolla yöpyä Manadossa. Hotel Celebes on ihan hyvä vaihtoehto ja sijaitsee satamassa lähellä paikkaa, josta veneet lähtevät.

    Me yövyttiin täällä: https://www.happygeckoresort.com/ ja oltiin tyytyväisiä. Todella edullisesti pääsee myös snorklaamaan sukellusporukan mukaan, mutta suosittelen maksamaan vähän enemmän ja ottamaan snorklausretken, jolloin kaikki tapahtuu sinun ehdoillasi. Tuo majapaikka järjestää järkevään hintaan myös kuljetuksen lentokentältä satamaan ja/tai satamasta Bunakeniin.

    Like

   • Kiitos tosi paljon hyvistä vinkeistä! Tänne täytyy kyllä päästä 🙂 Onko muuten vuodenajalla väliä vai onko ympäri vuoden hyvä sää ja hyvät olosuhteet snorklailuun yms?

    Like

   • Bunakenin omilla sivuilla sanotaan näin: The best time to visit Bunaken Island is from March until January, of which June, July, August, September and October are the top months.

    Yleisesti siis suomen kesä ja syksy on parasta aikaa, mutta meidän suositus menee sinne touko-kesäkuun ja loka-marraskuun vaihteeseen, jolloin sää siellä on ihanteellinen, mutta ruuhkaa ei juurikaan ole.

    Like

 2. Ihania suunnitelmia! Ja näyttääpä ihanalta siellä Koh Yao Yailla. Oma mielikuva on se, että Thaimaasta ei enää tuollaista rauhallista paratiisia löydy. Ehkä pitää vielä antaa Thaimaalle vielä mahdollisuus. Ollaan siellä kolmesti käyty (Rayong & Koh Samet, Ao Nang + monta lähisaarta ja Phi Phi , Bangtao Beach) ja etenkin viimeisellä reissulla tuntui, että ollaan jo kaukana paratiisimaisemista.
  Malediiveillä ollaan oltu kolmesti, kerran resortissa ja kahdesti paikallissaarilla. Tykättiin molemmista (eikä se resortkaan ollut täynnä hanimuunilaisia), mutta paikallissaarissa on kyllä ihan oma viehätyksensä. Emme vielä ole löytäneet ihanampaa paratiisia kuin Malediivit.

  Like

 3. Ihania paikkoja sulla tiedossa! Meillä on seuraavat varattuna: Helmikuussa saarihyppelyä Kanarilla, huhtikuussa kylpylöitä Budapestissa, kesäkuussa vuokrattu viikoksi sähkötön saari ulkosaaristosta kokonaan omaan käyttöön (siellä näkyy mm hylkeitä), lokakuussa Välimeren riesteily ja Uutena vuotena Mallorca 🙂 Kesällä veneilyä täällä saaristossa aina kun vapaata irtoaa 🙂

  Like

 4. Tallinna tuntuu rakentuvan nopeeta vauhtia. Siitä on tullut kuin huomaamatta mulle sellainen pikalomakohde, jos en pidemmälle ehdi. Seuraavalla reissulla olisi tarkoituksena käydä KGB-museossa Viru-hotellissa.

  Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.